Home    Contact  

 
                                                                                                                         Prestatie Optimalisering sinds 1995
 
 

  
KIES UW INFO:


  CHIPTUNING OP LOCATIE
  VRACHTWAGEN  ECOTUNING
  INFO CHIPTUNING
  ECO-TUNE
  AANBIEDINGEN
  GASTENBOEK
  NIEUWS & NIEUWE TYPES
  DEALERS
  KIES UW MERK
  HOME
  CONTACT 


 

 

 

 
 WERKWIJZE DIGITUNE:

WAT IS CHIPTUNING OP MAAT ?


U kunt kiezen uit diverse soorten programma's

1.Eco Tuning: zuiniger en sneller.
2.Stage II Chip Tuning: spec. op de site.
3.Stage III Chiptuning met extra vermogen op maat,

WAT DOET DIGITUNE ?

Moderne benzine- en turbo-dieselmotoren in verschillende soorten automobielen leveren een prima prestatie. Dankzij elektronisch gestuurde brandstofinspuiting en een uitlaatgascompressor doen de huidige turbodiesels niet langer meer onder voor benzine motoren.
Maar waar mensen met veel plezier autorijden zal de vraag naar meer altijd bestaan, DigiTune heeft daar een juist antwoord op gevonden.

De vraag van onze klanten was om in de lagere toerentallen een betere trekkracht te krijgen en over het hele toerenbereik een soepelere acceleratie. Om dit te bereiken zijn we in samenwerking met onze klanten gaan kijken waar en op wat voor manier er een verbetering (optimalisering ) te verkrijgen is. Het antwoord is gevonden in de elektronische besturing van de brandstofinspuiting.

Marges die door fabrikanten worden gehanteerd worden door middel van een nieuwe Eprom ( chip ) verwijderd. Tevens worden brandstofinspuiting en luchtaanzuiging verbeterd zonder dat daarbij toleranties van de motor worden overschreden. Het voordeel van deze optimalisatie is dat karakteristieke eigenschappen van de motor niet verloren gaan. Omdat wij werken op de specifieke computer die in de auto is gemonteerd krijgt men de juiste optimalisering, dit houdt in dat er geen resonantie of extra roetuitstoot plaats vindt en een eventuele gemonteerde cruise-control gewoon z'n werk blijft doen zonder extreem naar z'n vastgestelde snelheid te gaan zoeken.

De vermogenstoename die DigiTune realiseert is afhankelijk van het type motor ca. 25 tot 40 procent. In Newton meters praten we over winsten van 20 tot 35 procent, dit is natuurlijk de belangrijkste winst omdat dit zich uit in specifieke kracht. Verbruik van brandstof gaat in de meeste gevallen omlaag, gemiddeld gaan we uit van 40 tot 120 km meer op een tank. Omdat DigiTune werkt met high-tech apparatuur kunnen wij een levenslange garantie op onze aangepaste elektronica.
Daarnaast kunnen wij voor een extra motorverzekering afsluiten, naar wens van de klant en aan de leeftijd van de auto gebonden, van 50.000 km bij gebruikte auto's of 100.000 km bij nieuwe auto's.


WAAROM DOET DE FABRIKANT DIT NIET ?

De fabrikant moet bij het programmeren van uw motormanagement computer rekening houden met een aantal factoren. Dit zijn o.a.: export voorwaardes (in een aantal landen is de hoogte van de wegenbelasting en/of autoverzekering afhankelijk van de cilinderinhoud of het vermogen van de motor), uitstoot van uitlaatgassen, benzineverbruik, rijeigenschappen, intervallen van servicebeurten, enz.
De informatie die de fabrikant vastlegt in uw motormanagement computer is niet te veranderen, daardoor is het programma van uw motormanagement computer een zogenaamd basisprogramma. Olie en brandstof en bijvoorbeeld buiten temperatuur, atmosferische druk zijn niet overal het zelfde, hierdoor lopen motoren anders vandaar het zogenaamde basisprogramma.